Cocos cu vin – reteta, ingrediente si mod de preparare

0

Cocos cu vin 

Ingrediente:
  • 1 cocos de peste 1,5 kg.,
  • 200 gr. de slanina,
  • 1 pahar cu vin rosu,
  • o lingura de faina,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • 4 cepe,
  • zarzavat de supa obisnuit,
  • 200 gr. ciuperci,
  • 40 de crutoane de pîine, sare si piper 
  • Mod de preparare:
  • Intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune slanina taiata in cuburi mici.
  • Deasupra, se aseaza cocosul bine curatat si spalat. Se aseaza in acelasi vas si ceapa tocata pestisori.
  • Cand slanina s-a topit si pasarea este putin rumenita, se intoarce friptura pentru a se patrunde de caldura pe toate partile.
  • Daca este bine facuta, se scoate pe un platou si in grasimea din vas se pune o lingura de faina pentru a se auri 3-4 minute.
  • Se stinge cu vin, se adauga pasta de rosii si zarzavatul curatat, dat pe razatoarea mica.
  • Se adauga sare si piper dupa gust. Daca mai este nevoie, se adauga si putina apa.
  • Se pune apoi friptura in acest sos, se stropeste abundent, se acopera vasul si se mai lasa la cuptor cu foc mic inca 10 minute.
  • Pasarea se serveste taiata in bucati, acoperita cu sosul din tava si insotita de crutoane de paine rumenite in unt.

Lasă un răspuns