Ceafa de mânzat la gratar servit cu sos Bernaise – reteta

0

Ceafa de mânzat la gratar servit cu sos Bernaise

Ingrediente 4 porții

  • ceafă de mânzat 720 g
  • ouă 2 buc.
  • unt 200 g
  • tarhon proaspăt 10 g
  • ceapă 20 g
  • oțet 10 ml
  • piper boabe 5 g
  • vin alb 50 ml
  • sare după gust

MOD DE PREPARARE

  • Într-o cratiță se reduce ceapa tocată cu piper boabe, jumătate din cantitatea de tarhon, sare, vin alb și oțet.
  • Gălbenușul de ou se pune într-un bol oval metalic pe bain-marie amestecând continuu până când se realizează o cremă de consistența maionezei.
  • Se scoate bolul din bain-marie și se continuă realizarea emulsiei prin adăugarea puțin câte puțin a untului topit.
  • Se amestecă reducția de tarhon peste emulsia de ou și unt, în acest mod obținându-se sosul Bernaise.
  • Ceafa de mânzat se asezonează cu sare și piper, se gătește pe grătarul încins, pe toate fețele, după care se servește cu sosul Bernaise.

Lasă un răspuns