Aripioare de pui dezosate cu ouă, crutoane și sos de iaurt

0

Aripioare de pui dezosate cu ouă, crutoane și sos de iaurt

INGREDIENTE

  • 3 aripioare de pui
  • 30ml de ulei de măsline
  • 1 lingură de coriandru proaspăt, tocat fin
  • 2 lingurițe de miere de albine
  • Zeama de la o jumătatede lămâie
  • 2 ouă
  • 10 felii subțiri de baghetă
  • Câteva frunze de salată verde
  • 50g de iaurt
  • 1 ceapă verde
  • Piper și sare 
  • Câteva capere

MOD DE PREPARARE

  • Aripioarele se spală, se zvântă, se taie în două, apoi se condimentează cu sare și piper. Prăjim aripioarele într-o tigaie bine încinsă, până când prind o crustă aurie. Dăm focul la minim și le lasăm 15 minute.
  • Verificăm aripioarele, ca să vedem dacă sunt bine făcute. Cu două furculițe, încercăm să desprindem carnea de pe ele. Dacă se desprinde ușor sau chiar cade, atunci suntem siguri că puiul e bine făcut. După ce se răcoresc puțin,scoatem oasele.
  • Punem cărnița de pui prăjită într-un bol cu miere, zeamă de lămâie, coriandru și ceapă verde tocată. Le amestecăm și le lăsăm acoperite până la servire. Zemurile și aromele vorintra în carnea caldă, dându-i un gust nemaipomenit.
  • Ouăle (la temperatura camerei) se pun la fiert în apă și se lasă la fiert 4 minute. Ungem feliile de baghetă cu puținulei de măsline și le dăm la cuptor 10 minute la 160˚C. Amestecăm într-un bol iaurtul cu caperele marinate.

Lasă un răspuns