Antricot de vita la gratar cu sos de vita si ierburi fine – reteta

0

Antricot de vita la gratar cu sos de vita si ierburi fine

Ingrediente 4 porții

  • antricot de vită 880 g
  • ulei de măsline 10 ml
  • sos demi-glacé 200 ml
  • ceapă echalote 250 g
  • piper boabe 2 g
  • piper măcinat după gust
  • sare după gust
  • ierburi aromate, cimbru, foi de dafin după gust

MOD DE PREPARARE

  • Antricotul se marinează cu ierburi și se gătește la grătar.
  • Sosul se realizează prin reducerea vinului roșu cu ceapa echalote, piper boabe, piper măcinat, cimbru, foi de dafin până când se formează o cremă peste care se adaugă sosul demi glacé și se mai fierbe timp de 3 minute pentru uniformizarea gustului.
  • Se condimentează cu sare și piper, se strecoară și se servește cu ierburi fine tocate, separat sau alături de bucățile de vită.

Lasă un răspuns